1325440
Financieel

'Winstvooruitzichten OCI omhoog'

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten die kunstmestproducent OCI vrijdag publiceerde zijn reden om positiever vooruit te kijken naar de winstverwachtingen van het bedrijf. Dat meldden analisten van Kepler Cheuvreux maandag in een rapport over de onderneming. Daarbij werd het koersdoel met 2 euro verhoogd tot 28 euro.

Volgens de marktkenners zal OCI onder meer gaan profiteren van de nieuwe installatie in Iowa. Kepler constateerde dat 2018 pas het eerste jaar zal zijn waarbij er een normale vergelijkingsbasis is, omdat er dit jaar op het gebied van chemicaliën en 'pure-play' kunstmest nog stappen zullen worden gezet.

OCI zelf maakte bekend de afgelopen maanden met name te hebben geprofiteerd van beteren resultaten in de markten voor kunstmest en methanol, geholpen door ,,robuuste" prijsstijgingen. Daardoor is het ook positiever over de ontwikkelingen van de kasstroom in de komende jaren.

Kepler handhaafde zijn koopadvies op OCI. Het aandeel noteerde maandag omstreeks 14.50 uur 7,4 procent hoger op 18,75 euro.