Nieuws/Financieel
1325528
Financieel

Beleggen in Azië? BlackRock maakt het u makkelijk

Azië biedt mooie kansen voor beleggers. Maar als u niet zelf aan de slag wilt gaan, heeft u wel een goede fondsmanager nodig. Hoe kiest u die?

Azië biedt voor de selectieve belegger veel interessante kansen. Lees meer daarover in het artikel dat eerder in deze serie verscheen. In het kort komt het erop neer dat de economische groei in Azië hoger is dan in de rest van de wereld. Daarnaast voeren een aantal landen hervormingen door die positief zullen bijdragen aan de groei. Dat is ook te zien aan de bedrijfswinsten die gemiddeld genomen stijgen.

Wereldwijd – en vooral in Europa en Latijns-Amerika – zijn de winsten per aandeel sinds eind 2007 fors gedaald terwijl de koers/winstverhoudingen gestegen. In Azië is de beweging juist andersom geweest. De winsten per aandeel zijn gestegen en de koers/winstverhouding is gemiddeld genomen gedaald. Aandelen zijn in deze regio hierdoor aantrekkelijker geprijsd dan in andere regio’s.

BlackRock ziet de beste rendementsmogelijkheden in China, India en Indonesië, terwijl er minder enthousiasme is voor Korea en Maleisië.

Hoe wilt u het aanpakken?

De vraag is alleen hoe een belegger de kansen die de regio biedt, zou kunnen grijpen. Want groei is niet overál in Azië te vinden. Heeft u geen tijd om zelf de juiste bedrijven te selecteren? Dan bieden ETF’s mogelijk een alternatief. Maar wie kiest voor een ETF voor de gehele regio, zet zijn vermogen misschien te gespreid in om te profiteren van de kansen in Azië. En met een ETF per land komen er ook bedrijven in uw portefeuille terecht die juist niet actief zijn in de veelbelovende sectoren in dat land.

Het alternatief? Kies voor een actief beheerd beleggingsfonds voor deze regio. Zo lift u mee op de diepgaande kennis van de markt die een fondsbeheerder in huis heeft.

De 3 eisen de u aan een fondsbeheerder zou kunnen stellen

Als belegger geeft u uw vermogen natuurlijk niet graag uit handen. Een goede fondsbeheerder zou aan 3 zaken moeten voldoen:

1) Een fondsmanager moet snel op ontwikkelingen in kunnen spelen;

2) Een fondsmanager moet goed op de hoogte zijn van wat er speelt in de regio;

3) Een fondsmanager moet kunnen leunen op voldoende kennis en ervaring.

Voor de regio Azië heeft vermogensbeheerder BlackRock op alle drie van de bovenstaande punten uitstekende papieren.

Inspelen op ontwikkelingen

Het team van BlackRock in Azië opereert vanuit Hong Kong en Taiwan. Er werken 23 analisten die de regio dagelijks analyseren en screenen op kansen. Is het nodig om het management van een bedrijf te spreken of een fabriek persoonlijk te bezoeken? Dat is geen probleem omdat de regio voor deze analisten letterlijk aan hun voeten ligt. Zo kan BlackRock snel op actuele ontwikkelingen inspelen en kansen pakken die andere vermogensbeheerders pas veel later ontdekken.

Een niet onbelangrijk voordeel daarbij is de wereldwijde aanwezigheid, kennis en ervaring van BlackRock. Gebeurt er iets in een andere regio dat effect kan hebben op de markten in Azië? Dan is het team direct op de hoogte via het interne internationale netwerk en kan het de vruchten van deze kennis plukken.

Op de hoogte

Het team is deels samengesteld uit lokale analisten die de talen in de regio spreken en daardoor inzichten kunnen opdoen die u of fondsbeheerders zonder lokale vertegenwoordiging niet op zal doen. Zo is BlackRock vaak beter dan andere vermogensbeheerders op de hoogte van wat er speelt in Azië. Niet vanuit de kranten of via tv, maar omdat de analisten letterlijk dezelfde taal spreekt als het management en de werknemer op de vloer.

Door de mix van verschillende achtergronden van de analisten, zowel op educatief als cultureel vlak, vindt er veel kruisbestuiving plaats. Deze verschillende perspectieven leiden in veel gevallen tot vernieuwende ideeën die aanleiding kunnen zijn tot originele en winstgevende beleggingskansen.

Jarenlange ervaring

Tenslotte wilt u uw vermogen natuurlijk alleen toevertrouwen aan een fondsbeheerder met de nodige ervaring. In totaal hebben de 23 analisten van BlackRock in Azië gezamenlijk 230 jaar aan ervaring. Gemiddeld dus 10 jaar per analist. Daardoor kennen ze als geen ander de bijzondere aspecten van deze regio. En dat levert inzichten op die geen ander u kan bieden.

En om die manjaren te ondersteunen maken de analisten bovendien gebruik van geavanceerde technologie die risico’s in kaart brengt en analyses verdiept. Zo komen beslissingen weloverwogen tot stand.

Azië biedt mooie kansen voor de belegger die energie steekt in de selectie van de juiste landen, sectoren en bedrijven. Heeft u daar zelf de tijd niet voor? Geen punt. U kunt meeliften op de jarenlange ervaring die BlackRock u biedt en zo ook profiteren van een aantrekkelijk rendementsperspectief in deze regio.

Weten welke actief beheerde fondsen BlackRock voor u in deze regio beschikbaar heeft? Lees dan het artikel: Azië in alle geuren en smaken.

BlackRock Investment Management (UK) Limited is in het Verenigd Koninkrijk geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority, geregistreerd onder nummer 2020394 en gevestigd op het adres: 12 Throgmorton Avenue, Londen EC2N 2DL, Telefoon: +44 (0)20 7743 3000, en houdt onder meer een vergunning als beheerder van icbe's en voor het verlenen van beleggingsdiensten als bedoeld in de Wet op het financieel toezicht. Voor uw bescherming worden telefoongesprekken doorgaans opgenomen. BlackRock is een handelsnaam van BlackRock Investment Management (UK) Limited. Beleggen gaat altijd gepaard met een zekere mate van risico. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Uw oorspronkelijke inleg is niet gegarandeerd. De informatie opgenomen in dit artikel is niet bedoeld als voorspelling, onderzoek of beleggingsadvies door BlackRock en vormt ook geen aanbeveling, aanbieding of uitnodiging om effecten te kopen of verkopen, of om een bepaalde beleggingsstrategie te volgen.