1326071
Financieel

Eerste investering Dutch Student Investment Fund

Het Dutch Student Investment Fund (DSIF) heeft haar eerste investering bekrachtigd. Deze week tekende het bestuur van het fonds, dat voor honderd procent wordt gerund door studenten, de investeringsovereenkomst met start-up-bedrijf Grasp in Enschede.

De samenwerking moet leiden tot een vliegende start voor Grasp, het bedrijf van UT-promovendus Frans van der Sluis. Grasp heeft een veelbelovende technologie ontwikkeld die grote hoeveelheden content op websites of blogs snel analyseert en data-driven advies geeft hoe geschreven moet worden om een boodschap bij de lezer te laten doordringen.

Naast een financiële bijdrage van 50 duizend euro blijft DSIF in de nabije toekomst nauw betrokken bij de ontwikkeling van Grasp. De samenwerking die we met de startup aangaan gaat verder dan alleen een financiële injectie", zegt voorzitter Marius Scrieciu van het fonds. Samen met onze partners willen we een snelle groei van Grasp bewerkstelligen. We zetten ons netwerk in om het bedrijf verder te helpen, waarbij de ondersteuning vanuit Novel-T, de aanjager van hightech innovatie en ondernemerschap in Twente, in de praktijk zeer waardevol blijkt."

Grasp is een spin-off van de Universiteit Twente en bouwt voort op technologie die Frans van der Sluis ontwikkelde tijdens zijn promotieonderzoek. Van der Sluis ontwikkelde een gepatenteerd algoritme dat grote hoeveelheden content als blogs en nieuwsartikelen analyseert en structureert.