Nieuws/Financieel
1326243
Financieel

'Dividend veilig bij Acomo'

AMSTERDAM (AFN) - Beleggers in Amsterdam Commodities (Acomo) kunnen erop rekenen dat hun dividend veilig blijft. Analist Reginald Watson van ING concludeert dat naar aanleiding van twee recente aankondigingen van het handelshuis in onder meer noten, zuidvruchten, specerijen en thee.

Acomo wil toe naar een bestuursstructuur met alleen een raad van bestuur waarin ook toezichthouders zitting hebben, meldde het vorige week. De huidige topman Erik Rietkerk vertrekt per 1 mei. Financieel directeur Allard Goldschmeding krijgt de dagelijkse leiding als managing director, naast zijn huidige functie.

ING verwacht dat de commissarissen die straks plaatsnemen aan de bestuurstafel, ongebruikelijk veel invloed zullen uitoefenen op de strategie. Het is volgens de bank duidelijk dat het teruggeven van kapitaal aan de aandeelhouders bij de huidige raad van commissarissen prioriteit heeft boven groei door acquisities.

Delinuts

Watson gaat ook in op de eerder deze week aangekondigde overname van Delinuts. Acomo noemde geen overnameprijs, maar zei wel dat daarin een aandelencomponent van 7,9 miljoen euro zit. ING gaat uit van een totale ondernemingswaarde voor Delinuts van 20 miljoen euro. Daarmee smijt Acomo bepaald niet met geld, vindt de bank.

ING handhaaft zijn koopadvies en koersdoel van 25,68 euro. Acomo sloot woensdag op 22,96 euro.