Nieuws/Financieel
1326541412
Financieel

Platenlabel Universal Music swingt met stip AEX binnen

Beursgang Universal Music op Damrak

Beursgang Universal Music op Damrak

Het lokale aandeel Universal Music gaat vanaf mandag 20 december met stip zijn opwachting maken in de AEX, de index met de 25 belangrijkste fondsen. Dat heeft beursorganisatie Euronext Amsterdam dinsdag laten weten.

Beursgang Universal Music op Damrak

Beursgang Universal Music op Damrak

Universal Music, het platenlabel van onder meer Anouk en U2, dat in september nog een stralend debuut maakte, neemt in de AEX de plaats over van ASR. De verzekeraar doet een stap terug naar de index van middelgrote fondsen.

Het aandeel dat tegen een introductieprijs van €18,50 naar de beurs werd gebracht, is flink geliefd bij beleggers. De koers is bezig met een mooie opmars en sloot dinsdag 3,4% hoger bij een stand van €25,78.

Bij de index van kleinere fondsen vinden er ook wijzigingen plaats met de komst van NX Filtration. Het bedrijf uit Enschede, dat zich richt op technologie voor zuiver en betaalbaar water, ging eind augustus naar de Amsterdamse beurs.

AScX-fonds Ajax moet zijn plaats afstaan aan NX Filtration. De Amsterdamse voetbalclub die zeer succesvol is in de lucratieve Champions League daalt af naar de lokale markt.