Nieuws/Financieel
1327769
Financieel

Van Lanschot wil naam wijzigen

DEN BOSCH (AFN) - Van Lanschot wil de naam van het tien jaar geleden overgenomen dochterbedrijf Kempen voortaan opnemen in de eigen bedrijfsnaam. Als de aandeelhouders op de jaarvergadering van 18 mei hun fiat geven voor de benodigde statutenwijziging, gaat de Bossche vermogensbeheerder verder onder de naam Van Lanschot Kempen NV.

Topman Karl Guha sprak donderdag van ,,een naam die recht doet aan het karakter van het bedrijf, onze gemeenschappelijke cultuur en de veranderingen die we doorvoeren.'' Onder zijn leiding heeft Van Lanschot het roer de afgelopen jaren omgegooid. In plaats van een exclusieve bank voor welgestelden en familiebedrijven, wil de firma een vermogensbeheerder zijn die voor een breed publiek toegankelijk is.

In de eerste jaren na de overname behield Kempen nog een sterke mate van zelfstandigheid. De afgelopen tijd heeft Van Lanschot evenwel een vereenvoudiging van de organisatiestructuur doorgevoerd. Daarbij zijn bijvoorbeeld het bestuur en ondersteunende diensten samengevoegd en is ook de eigen bankvergunning van het dochterbedrijf komen te vervallen.

De individuele merken Van Lanschot, Evi en Kempen blijven gewoon zichtbaar. Van Lanschot is de oudste onafhankelijke bank van Nederland, opgericht in 1737. Het in Amsterdam gevestigde Kempen bestaat sinds 1903. Er werken zo'n vijfhonderd mensen, op een totaal van ruim 1750 werknemers voor de gehele groep.