Financieel/Nieuws
1328285772
Nieuws

Strijd tussen Apple en Epic Games duurt voort

San Francisco (ANP/AFP) - In het juridisch gevecht tussen Apple en Epic Games gaat de maker van de iPhone in beroep tegen de uitspraak van een rechter die oordeelde dat Apple meer mogelijkheden moet geven aan ontwikkelaars bij aankopen buiten de App Store om.

Apple en Epic zijn in een conflict verwikkeld over de commissies die Apple vraagt van ontwikkelaars van apps bij aankopen door gebruikers. Epic vindt dat de commissie van maximaal 30% die Apple vraagt voor alle verkopen van apps, abonnementen en aankopen via de App Store buitenproportioneel is. Vorig jaar besloot Epic een eigen betalingssysteem aan te zetten in Fortnite, wat tegen de regels van de App Store indruist. Daarop verwijderde Apple het spel uit de softwarewinkel. Epic beschuldigde Apple vervolgens van monopolistisch gedrag en vroeg de rechter een oordeel te vellen.

De rechter oordeelde onlangs dat Apple meer mogelijkheden moet geven aan ontwikkelaars bij aankopen buiten de App Store om, maar zei ook dat Apple zich niet schuldig heeft gemaakt aan illegaal monopoliegedrag. Epic is in beroep gegaan tegen die uitspraak. Epic heeft ondertussen wel een verzoek gedaan om Fortnite weer toe te laten in de App Store, maar daar wil Apple dus niet aan beginnen.