Nieuws/Financieel
1329224
Financieel

Overnamekoorts helpt AEX aan nieuwe piek

De AEX zette vrijdag de opmars onverminderd voort en belandde tussentijds op het hoogste niveau dat voor het laatst op de eerste handelsdag van 2008 werd gezien.

De AEX steeg rond 11.30 1,1% naar een stand van 513,12 punten, waarmee de sterk opgaande lijn sinds begin februari een vervolg kreeg. 

Beleggers op het Damrak hebben de smaak flink te pakken geholpen door de aanhoudende overnamefantasie bij de AEX-aandelen.

Na de kortstondige vrijage rond Unilever in de voorbije maand is deze week de markt in de ban van AkzoNobel dat nog steeds begeerd wordt door het Amerikaanse PPG.

De hoofdgraadmeter in Amsterdam kon vorige maand al bijna 4% bijschrijven met dank aan het overwegend goed verlopen cijferseizoen en meevallende macrocijfers uit de eurozone.

Volgens technisch analist Royce Tostrams  wordt door het breken van de horde op 510,55 (top van 2015) de lucht geklaard en komt er ruimte voor een grotere stijging, in eerste instantie richting 564, vervolgens naar het all-time-high rond 703 punten.