Nieuws/Financieel
1329509
Financieel

PPG houdt interesse in AkzoNobel

AkzoNobel is gewild bij PPG.

AkzoNobel is gewild bij PPG.

PITTSBURGH (AFN) - PPG gelooft onveranderd in de grote kansen die een overname van AkzoNobel zou bieden. Dat stelde het Amerikaanse verfbedrijf donderdag, na de publieke afwijzing door Akzo van het overnamevoorstel van PPG eerder op de dag.

AkzoNobel is gewild bij PPG.

AkzoNobel is gewild bij PPG.

PPG vindt dat het een ,,aantrekkelijk en uitgebreid'' voorstel heeft gedaan aan het Nederlandse verf- en chemiebedrijf. Het Amerikaanse bedrijf zou graag met Akzo in gesprek gaan, maar die heeft dit geweigerd.

Volgens Akzo-topman Ton Büchner zou een overname door PPG veel banen kunnen kosten, terwijl allerminst zeker is dat toezichthouders met de fusie zouden instemmen. Daarbij vindt hij de prijs die de Amerikanen bieden veel te laag. PPG stelde in zijn verklaring juist rekening te hebben gehouden met alle belanghebbenden en zei erop te vertrouwen dat alle benodigde toestemming voor de deal kan worden verzekerd.

Banen

De voorzitter van de centrale ondernemingsraad van Akzo, Steven Leijenaar, zei tegen het ANP dat het bedrijf niet is gebaat bij een overname door PPG. Volgens hem zouden wereldwijd mogelijk duizenden banen sneuvelen door het voorstel van PPG. In Nederland zouden wellicht duizend van de vijfduizend banen op de tocht komen te staan.

PPG, dat zijn voorstel op 2 maart aan Akzo voorlegde, liet weten nauwkeurig te bekijken welke stappen er verder kunnen worden gezet.