Nieuws/Financieel
1329572
Financieel

'Verkoop Turkije positief voor Vastned'

AMSTERDAM (AFN) - Dat het Vastned is gelukt zijn bezittingen in Turkije te verkopen en daarbij een groot deel van de opbrengsten steekt in de aankoop van eigen aandelen zal de koers van het aandeel goed doen. Dat schrijven marktvorsers van ING donderdag in een rapport over het vastgoedfonds.

Vastned maakte woensdag nabeurs bekend dat het een koper heeft gevonden voor zijn Turkse vastgoedportefeuille. De desinvestering draagt volgens Vastned duidelijk bij aan de verhoogde stabiliteit van de portefeuille. Vanwege de onzekere situatie in het land en de waardedaling van de Turkse munt werd de portefeuille in Istanbul eerder al met 33 miljoen euro afgewaardeerd. Volgens ING vertegenwoordigt de portefeuille een waarde van 100 miljoen euro.

De afschrijving die Vastned in het vierde kwartaal van 2016 deed viel eerder hoger uit dan waar analisten van ING rekening mee hielden. Het aandeleninkoopprogramma ter waarde van 50 miljoen euro zal echter de koers van het aandeel ondersteunen.

Koopadvies

ING vraag zich hardop af of het Vastned zal lukken ook voor 100 miljoen euro aan bezittingen in Nederland te verkopen. Het gaat hierbij om winkels in het ,,secondary high street" segment. Volgens ING een moeilijke markt om transacties in te doen, mede omdat banken en financiers niet staan te springen om dergelijke vastgoeddeals te financieren.

ING handhaafde zijn koopadvies op Vastned met een koersdoel van 41 euro. Het aandeel stond omstreeks 10.20 uur 5,4 procent hoger in de MidKap op 34,77 euro.