Nieuws/Financieel
1329598
Financieel

DFT Ondernemen

Klimaatdebat

De reacties en effecten van mijn vorige column ’First things first’ bewijzen hoe belangrijk de rol van de media is. Mijn oproep was: stel politici alsjeblieft de juiste vragen! Vraag ze naar hun aanvalsplannen en robuuste doelen om onze grootste bedreiging, de klimaatverandering, het hoofd te bieden.

Daags na mijn oproep werd ik door Spaar het Klimaat gevraagd het goede voorbeeld te geven en in het Abe Lenstra Stadion een debat te leiden tussen zeven Kamerleden (VVD, PvdA, CDA, GroenLinks, D66, 50plus en ChristenUnie) met als enige onderwerp klimaatverandering.

Ik heb wakker gelegen van het idee, maar natuurlijk ja gezegd. Van de Kamerleden wilde ik over een aantal stellingen geen meningen horen, maar alleen plannen. Elkaar aanvullen was toegestaan, maar ’afzeiken’ niet, want ik wilde zakendoen.

Hoewel ik niet de beste debatleider ben, was het een succes. Iedere deelnemer heeft vanuit het eigen perspectief bijgedragen aan de eerste contouren van een deltaplan energietransitie.

Naar aanleiding van dit succes heeft de Amsterdam Arena groen licht gegeven om daar op 12 maart een Klimaatdebat te organiseren. Diverse lijsttrekkers hebben al toegezegd duurzaam zaken te komen doen.

Ruud Koornstra is duurzaam ondernemer.