Nieuws/Financieel
1329727
Financieel

Autobedrijf Stern wil gas geven komende jaren

AMSTERDAM (AFN) - Autobedrijf Stern Group is ambitieus over de verwachtingen voor het bedrijf de komende jaren. Topman Henk van der Kwast gaf in een toelichting op de jaarcijfers woensdag aan dat een verdubbeling van het bedrijfsresultaat in de komende vier jaar tot de mogelijkheden behoort.

Sinds maart 2016 werkt Stern volgens Van der Kwast aan de uitvoering van een nieuw strategisch plan. Daarbij richt het bedrijf zich minder op de dealeractiviteiten en meer op zijn goed renderende mobiliteitsdivisie. Daarmee wordt het bedrijf volgens de topman minder afhankelijk van derden en kan het bedrijfsresultaat in de komende jaren een ,,behoorlijke sprong voorwaarts" maken.

Stern sloot 2016 af met een omzet van 1,1 miljard euro. Deze lag nagenoeg gelijk aan een jaar eerder. Het bruto bedrijfsresultaat steeg met 4,4 procent tot krap 75 miljoen euro. Onder de streep resteerde voor Stern een bedrag van 11,3 miljoen euro, tegenover zo'n 11,1 miljoen euro een jaar eerder. De ontwikkeling van de resultaten in 2017 ziet Stern ,,met vertrouwen'' tegemoet, waarbij geen concrete prognose werd afgegeven.

Voorspoedig

De onderneming gaf verder aan dat gesprekken met banken over herfinanciering voorspoedig verlopen. Stern denkt dat tijdens de aandeelhoudersvergadering in mei de omvang en de voorwaarden van de herfinanciering bekendgemaakt zullen worden.

Aandeelhouders wordt verder een dividend over het boekjaar 2016 voorgesteld van 1 euro per aandeel, gelijk aan 2015. In december is al een interimdividend van 0,25 euro per aandeel uitgekeerd.