Nieuws/Financieel
1329734
Financieel

Vastned keert Turkije de rug toe

ROTTERDAM (AFN) - Vastgoedfonds Vastned keert Turkije de rug toe. Het bedrijf kondigde woensdag aan dat de Turkse entiteit wordt verkocht, hetgeen Vastned een winst van 5,9 miljoen euro oplevert. Circa 50 miljoen euro van de opbrengst zal worden gebruikt om aandelen in te kopen.

,,De desinvestering van de Turkse portefeuille draagt duidelijk bij aan de verhoogde stabiliteit van de portefeuille",aldus topman Taco de Groot in een verklaring. Volgens hem is het momenteel vanwege de geopolitieke, politieke en economische situatie niet aantrekkelijk om in het land te investeren. ,,Dit zal de komende jaren de huren onder druk zetten."

De Groot gaf vorige maand al aan alle opties voor Turkije open te houden. Vanwege de onzekere situatie in het land en de waardedaling van de Turkse munt werd de portefeuille in Istanbul met 33 miljoen euro afgewaardeerd.

Vastned gaat zich nu vooral richten op groei in een specifiek aantal Europese steden. Het bedrijf wil enerzijds zijn portefeuille in Amsterdam, Antwerpen, Madrid, en Parijs uitbreiden. Daarnaast richt het zijn pijlen op Barcelona.

Prachtige binnenstad

,,Barcelona zou perfect in onze portefeuille passen", benadrukte Vastned. Volgens het bedrijf heeft Barcelona een prachtige binnenstad, is het tevens een populaire toeristenbestemming en kent de stad een positieve demografische ontwikkeling en groeiende koopkracht.

Vastned hield verder voor heel 2017 vast aan de eerder uitgesproken verwachting voor de winst van 2,10 tot 2,20 euro per aandeel.