Nieuws/Financieel
1329941
Financieel

Wiebes: Zzp’er heeft juist meer werk

Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes.

Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes.

Volgens staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes trekt de markt voor zzp'ers aan. Ze worden vaker ingehuurd en werken minder vaak met tussenpartijen. Deze conclusie staat haaks op de uitkomst van recent KvK-onderzoek, waaruit bleek dat een op de vijf zzp'ers vanwege de wet DBA werk misloopt.

Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes.

Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes.

Wiebes schreef dit in een brief aan de Tweede Kamer. Een op de vijf zzp'ers voelde volgens de KvK afgelopen jaar de negatieve gevolgen van de nieuwe wet die in het leven is geroepen om schijnconstructies tegen te gaan. Dat komt neer op circa 122.000 zelfstandigen (18%) die één of meer opdrachten misliepen.

Tegenover deze 18% komt maar liefst 30% juist makkelijker aan opdrachten, aldus Wiebes, die navraag heeft gedaan bij de KvK. Ook blijkt dat het percentage dat zegt vaker via een payroller te moeten werken (10%) veel lager ligt dat het percentage voor wie dit niet geldt (34%). In het rapport van vorige week zouden alleen de negatieve cijfers zijn weergegeven.

 

 

 

 

ZZP’er en zeker weten dat je juridisch en fiscaal gedekt bent? Maak hier je opdrachtovereenkomst die aan alle eisen voldoet.