Nieuws/Financieel
1330170
Financieel

'Focus op strategische update Boskalis'

AMSTERDAM (AFN) - Bij de bekendmaking van de jaarcijfers van baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis zal onder meer worden gelet op de strategische update die het bedrijf zal geven voor de komende jaren. Boskalis opent woensdag voorbeurs de boeken.

In februari kondigde Boskalis aan dat het in totaal 840 miljoen euro afschrijft vanwege de slechte marktomstandigheden in de offshore-energiesector. Die last zal leiden tot een nettoverlies over 2016, maar Boskalis handhaafde wel zijn verwachting voor de onderliggende nettowinst. Ook wordt het dividend niet geraakt door de afboeking en blijft de financiële positie sterk.

Boskalis meldde toen ook dat er een update zal komen over de strategie tot en met 2019 en de marktvooruitzichten. Het bedrijf zal onder meer stilstaan bij ,,interessante mogelijkheden'' die het ziet in het hogere segment van de offshore-energiemarkt.

Omzet

ING meldde in een vooruitblik op Boskalis dat het management waarschijnlijk voorzichtig zal zijn over de verwachtingen voor de olie- en gasmarkt op de korte tot middellange termijn. De outlook voor de baggermarkt zal waarschijnlijk op zijn best stabiel zijn, terwijl de prognoses voor offshore-wind iets positiever uitpakken. De bank gaf verder aan ook nadrukkelijk te kijken naar de kwaliteit van de resultaten bij de belangrijkste divisies.

Volgens een consensus van analistenramingen opgesteld door Bloomberg komt de omzet van Boskalis in 2016 uit op circa 2,6 miljard euro, tegen 3,2 miljard euro in 2015. De onderliggende winst wordt geraamd op ongeveer 268 miljoen euro.