Nieuws/Financieel
1331007
Financieel

Recordomzet en hogere winst voor Neways

SON (AFN) - Neways Electronics heeft afgelopen jaar een recordomzet in de boeken gezet. De producent van elektronische componenten wist daarbij zijn nettoresultaat te verdrievoudigen. Neways profiteerde onder meer van doorgevoerde besparingen en hogere opbrengsten in de sectoren Automotive, Halfgeleider en Defensie.

De omzet steeg met dik 5 procent tot 393,2 miljoen euro. Onder de streep hield het bedrijf 9,7 miljoen euro over, tegen 3,2 miljoen euro in 2015. Het genormaliseerde bedrijfsresultaat ging verder met ruim een kwart vooruit naar 12,7 miljoen euro.

,,We hebben het jaar beëindigd met een beter dan verwachte omzet en orderinstroom in het vierde kwartaal'', zo merkte topman Huub van der Vrande op in een toelichting. Neways wist onder meer besparingen door te voeren op het gebied van inkoop. Tevens werden organisatorische aanpassingen gedaan bij de werkmaatschappijen NCWS en NME. De winst werd ook gestuwd door een eenmalige fiscale herwaardering van 1,2 miljoen euro.

De onderneming uit het Brabantse Son zal in 2017 verder gaan met zijn lopende verbeterprogramma. Ondanks de nog altijd onzekere economische omstandigheden, staat de orderportefeuille momenteel op een relatief hoog niveau vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Op basis van de vooruitgang die vorig jaar is geboekt en de huidige orderportefeuille, verwacht Neways dat de netto-omzet en het bedrijfsresultaat voor heel 2017 hoger zullen uitkomen dan in 2016. Het dividendvoorstel bedraagt 0,34 euro per aandeel. Dat is ruim drie keer zoveel als het dividend over 2015.