Nieuws/Financieel
1334318
Financieel

Unibail-Rodamco ziet omzet verder toenemen

PARIJS (AFN) - Unibail-Rodamco heeft de opbrengsten in het eerste kwartaal met 1,5 procent zien oplopen tot 528,6 miljoen euro. De huurinkomsten uit de winkelcentra, goed voor het leeuwendeel van de omzet, gingen met 3,7 procent omhoog naar 360,8 miljoen euro. De huuromzet uit kantoren daalde daarentegen met ruim een vijfde, door de verkoop van enkele panden in 2016.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het Frans-Nederlandse vastgoedfonds dinsdag heeft gepubliceerd. Unibail-Rodamco meldde verder dat zijn winkelhuurders hun omzetten in de eerste drie maanden van 2017 met gemiddeld 1,8 procent zagen stijgen. Het kwartaal begon nog aan de zwakke kant, maar in maart werd een flinke inhaalslag gemaakt, aldus de onderneming.

De huurinkomsten stegen het sterkst in Spanje, Scandinavië en Frankrijk. In Nederland daalden de huuropbrengsten juist met 17,5 procent. Dat komt met name door de vele faillissementen in de Nederlandse detailhandel in 2016, voornamelijk dat van warenhuisketen V&D die een belangrijke huurder was voor Unibail-Rodamco.