Nieuws/Financieel
1334413
Financieel

‘Samengaan PPG en Akzo dichterbij'

De versoepeling van de voorwaarden en de verdere verhoging van de overnamebod die het Amerikaanse PPG heeft gelanceerd om AkzoNobel in handen te krijgen maakt voor het Nederlandse verfconcern een nieuwe afwijzing een stuk moeilijker. Dat stelt Joost van Beek, analist bij Theodoor Gilissen.

Volgens Van Beek is er een grotere kans voor het samengaan van Akzo en PPG doordat de druk van aandeelhouders bij het Nederlandse hoofdfonds verder zal toenemen en het Amerikaanse bedrijf niet afkering lijkt om de vriendelijke houding te laten varen.

Hij wijst er op dat het management van AkzoNobel mocht het toch een deal bereiken met PPG zijn huid duur heeft verkocht en de eigen aandeelhouders blij heeft gemaakt met een significante verhoging van het overnamebedrag sinds het eerste bod begin maart.

Van Beek heeft in reactie op de verdere tegemoetkoming van PPG met onder meer de handhaving van het hoofdkantoor van Decorative Coating het koersdoel van AkzoNobel opwaarts bijgesteld naar van €82 naar €86.

Het nieuwe PPG-bod van €96,75 is voor €61,50 in contanten en inclusief een slotdividend over 2016. Het verhoogde bod is in totaal bijna €27 miljard waard. PPG bood eerder €90 per aandeel.