Nieuws/Financieel
1334417
Financieel

'Besi bereikt nieuwe hoogtepunten'

AMSTERDAM (AFN) - Besi heeft een rijk gevuld orderboek en heeft buitengewoon positieve verwachtingen voor de komende tijd. Dat concludeerden analisten dinsdag naar aanleiding van de kwartaalcijfers van de toeleverancier aan de chipindustrie.

Besi heeft zijn orderportefeuille zien groeien naar een waarde van 240 miljoen euro en verwacht dit kwartaal een omzetgroei van 40 tot 50 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2017. Daarbij komt de operationele winst in het eerste halfjaar al hoger uit dan in heel 2016, voorspelde het bedrijf.

ING wees erop dat zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat de prognoses voor de tweede helft van het jaar ongewijzigd blijven, de verwachting voor de winst per aandeel over heel 2017 al met 10 procent omhoog kan worden geschroefd.

Kepler Cheuvreux

De bank herhaalde dat Besi een zeer sterke positie heeft als een van de beste leveranciers voor 'back end'-apparatuur voor chipfabrikanten. ING zette het aandeel Besi eerder deze maand mede om die reden op zijn favorietenlijst

Kepler Cheuvreux wees erop dat de orders van grote spelers als Intel en Samsung door het dak zijn gegaan. De omzet van Besi in het afgelopen kwartaal voldeed volgens de analisten aan de verwachtingen, maar de winst was sterker dan voorspeld. NIBC concludeerde daarom dat er mooie verwachtingen ten aanzien van het dividend mogen worden gekoesterd.

Het aandeel Besi stond dinsdag rond 10.00 uur 8 procent in de plus op 46,67 euro.