Nieuws/Financieel
1334427
Financieel

'Kansen Nederlandse digitale sector in Duitsland’

Nederlandse bedrijven vooral actief op het gebied van big data en cyber security, hebben nog volop extra mogelijkheden in Duitsland om de sterke internationale concurrentiepositie verder uit te kunnen bouwen.

Dat kwam naar voren in een rapport van KPMG in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken dat minister Henk Kamp vandaag bij een bezoek aan de Hannover Messe in ontvangst nam.

Op de beurs in Hannover waar 140 Nederlandse innovatie bedrijven en kennisinstellingen aanwezig waren, benadrukte Kamp het belang van Duitsland als onze belangrijkste economische handelspartner die goed is voor exportwaarde van bijna €100 miljard. 

Hij gaf verder aan dat uit het onderzoek naar voren kwam dat er voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die vroegtijdig blijven investeren in nieuwe digitale technologieën veel kansen liggen in Duitsland. 

Vooral op het gebied van producten en diensten binnen de digitale Duitse sector, zoals big data en cyber security, kan ons land volgens het onderzoek een goede bijdrage leveren.  Zo zal big data in Duitsland tot 2020 naar verwachting sneller groeien dan de wereldwijde markt.