Nieuws/Financieel
1334464
Financieel

Belaagd Accell ziet geen veranderingen in markt

HEERENVEEN (AFN) - Fietsenproducent Accell Group heeft in de eerste maanden van dit jaar opnieuw meer elektrische fietsen verkocht, terwijl de verkoop van stads- en kinderfietsen afnam. Daarmee kwam de omzet in het eerste kwartaal ongeveer even hoog uit als een jaar eerder, meldde het moederbedrijf van onder meer Sparta, Batavus en Koga dinsdag.

Accell maakte geen concrete cijfers bekend, maar liet wel weten onveranderd uit te gaan van een toename van de omzet en de operationele resultaten in heel 2017. Verder werd gemeld dat financieel directeur Hielke Sybesma dinsdag wordt benoemd tot interim-bestuursvoorzitter. Hij volgt René Takens op, die zoals begin februari werd gemeld, na afloop van de aandeelhoudersvergadering later op de dag zijn functie neerlegt.

Eerder deze maand werd bekend dat Pon Holdings Accell Group wil overnemen. Het voorwaardelijke voorstel van de eigenaar van onder meer Gazelle wordt nog altijd onderzocht, waardoor er volgens Accell vooralsnog geen zekerheid kan worden gegeven over het slagen van de transactie.