Nieuws/Financieel
1334988
Financieel

'Arcadis heeft ergste al achter de rug'

AMSTERDAM (AFN) - Arcadis lijkt al bezig uit het dal te klimmen, eerder dan verwacht. Dat blijkt uit de reacties van analisten van ING en Theodoor Gilissen op het handelsbericht dat het ingenieursbedrijf donderdag publiceerde.

,,Er beginnen zich steeds meer lichtpuntjes af te tekenen waarbij ook het werkkapitaal door verwachte betalingen uit het Midden Oosten later dit jaar kan verbeteren'', verklaarde Joost van Beek van Theodoor Gilissen.

Quirijn Mulder van ING ging ervan uit dat Arcadis de bodem in de eerste helft van dit jaar zou bereiken. Maar gezien de beter dan verwachte resultaten lijkt dat al in de tweede helft van 2016 te zijn gebeurd, meende de marktvorser. Het operationeel resultaat viel lager uit dan een jaar eerder, maar wel hoger dan in het vierde kwartaal. Daarnaast bleef de daling van de omzet op autonome basis beperkt tot slechts 1 procent, aldus Mulder.

Theodoor Gilissen heeft zijn advies voor Arcadis verhoogd van 'speculatief aanbevolen' naar 'aanbevolen', met een koersdoel van 17 euro. ING handhaafde zijn hold-advies en houdt het op een koersdoel van 12 euro. Het aandeel Arcadis noteerde donderdag in de middaghandel tussentijds 3,2 procent lager op 14,03 euro.