Nieuws/Financieel
1335029
Financieel

'Comfortabele cijfers Unilever'

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Unilever waren ruimschoots beter dan de door het concern zelf opgestelde analistenconsensus. Dat constateerde analist James Edwardes Jones van RBC donderdag in een reactie. Hij voelt zich ,,comfortabel'' bij het handelsbericht.

De autonome omzetgroei in het eerste kwartaal bedroeg 2,9 procent, waar de consensus lag op 2 procent. De volume-afname kwam uit op 0,1 procent tegen een voorspelde 0,5 procent. De marktkenner wees specifiek naar de groei bij de persoonlijke verzorgingsproducten van de onderneming. Daar waren bij hem enige zorgen over nadat de tak van concurrent L'Oréal een groei van 1,4 procent liet zien. De zorgen bleken onterecht, aldus de analist.

Ook analist Reginald Watson van ING stelt vast dat het zwakke groeitempo in het laatste kwartaal van 2016 niet heeft doorgezet in de eerste maanden van dit jaar. Hij merkt verder op dat de margarinetak die Unilever wil afstoten, een rem vormt op zowel de volume- als de prijsontwikkeling. Het onderdeel is goed voor 5 procent van de omzet.

Overnamebod

Analisten van Bernstein stellen dat Unilever over is gegaan tot de orde van de dag na het overnamebod van branchegenoot Kraft Heinz, dat werd verworpen en vervolgens ingetrokken. Ook zij stippen aan dat de margarinedivisie een verwaterend effect heeft op de totale groei

RBC hanteert een sector perform-advies voor Unilever, ING heeft een koopadvies, Bernstein houdt het op outperform. Het aandeel won donderdagochtend 0,9 procent en stond op 48,14 euro, in een licht positieve AEX.