Nieuws/Financieel
1335034
Financieel

'Sligro kan Emté beter verkopen'

AMSTERDAM (AFN) - Sligro zou er waarschijnlijk beter aan doen zijn supermarktketen Emté af te stoten. Dat concludeert analist Matthias Maenhout van ING donderdag in een commentaar op een handelsbericht van het groothandels- en winkelbedrijf.

Sligro zag de vergelijkbare verkopen in het eerste kwartaal met een kleine 4 procent oplopen. De groei werd geremd door tegenvallende prestaties bij Emté, waar de verkopen opnieuw daalden. Het bedrijf gaf toe dat zelfs winkels die zijn omgebouwd naar een nieuwe formule, ondermaats blijven presteren.

De komende maanden wordt de gang van zaken bij de retailtak geëvalueerd. Nadere berichten volgen bij de halfjaarcijfers in juli. Volgens Maenhout wordt een exit steeds waarschijnlijker. Gezien het gebrek aan schaalgrootte en onderscheidend vermogen lijkt het ook de beste optie, vindt hij.

ING heeft een hold-advies en een koersdoel van 34 euro. Het aandeel Sligro steeg donderdag in het eerste handelsuur 0,3 procent tot 35,05 euro, in een licht lager Midkap.