Nieuws/Financieel
1335047
Financieel

Winstgroei voor NSI

HOOFDDORP (AFN) - NSI heeft de winst in het eerste kwartaal flink zien groeien. Dat bleek donderdag uit een tussentijds handelsbericht van de beursgenoteerde vastgoedonderneming. Dat kwam onder meer door kostenbesparingen.

NSI meldde een winst van bijna 12,4 miljoen euro, tegenover circa 4,4 miljoen euro een jaar eerder. Het directe resultaat van het bedrijf kwam uit op 12,2 miljoen euro en het indirecte resultaat bedroeg ruim 2,2 miljoen euro. NSI gaf aan tevreden te zijn met de uitvoering van de nieuwe strategie, die aan het begin van het jaar bekend werd gemaakt. De huurinkomsten stegen flink, met bijna 12 procent tot circa 11 miljoen euro.

De onderneming gaf geen prognose voor onder meer de winst per aandeel af, daarvoor is het volgens NSI nog te vroeg. Wel benadrukte het bedrijf er vertrouwen in te hebben dat bijvoorbeeld de lagere operationele kosten en financieringskosten een positief effect kunnen hebben en mogelijk negatieve gevolgen van vastgoedverkopen zullen beperken.

Medio februari bracht NSI naar buiten zich meer op kantoren te gaan richten en uit het winkelvastgoed te stappen. Het fonds wil uitgroeien tot dé vastgoedinvesteerder in de Nederlandse kantorenmarkt, zo liet het destijds weten.