Nieuws/Financieel
1335214
Financieel

#DOORBREKER Hans Willemse van The New Social

Bezorgapp opent deuren

Hans Willemse wil voorkomen dat bezorgers voor een dichte deur staan.

Hans Willemse wil voorkomen dat bezorgers voor een dichte deur staan.

Utrecht - We bestellen steeds meer goederen online, maar bezorgers lopen vaak tegen een dichte deur aan. De app Confy biedt een oplossing en hoopt tegelijkertijd de sociale structuur in wijken te vergroten.

Hans Willemse wil voorkomen dat bezorgers voor een dichte deur staan.

Hans Willemse wil voorkomen dat bezorgers voor een dichte deur staan.

„We willen technologie inzetten om mensen op een makkelijke manier met elkaar problemen te laten oplossen”, vat Hans Willemse het gedachtegoed van zijn bedrijf The New Social samen. Het eerste resultaat is Confy, een app waarmee mensen in contact kunnen komen met buurtgenoten om afspraken te maken over het aannemen van elkaars pakketten.

„Mensen kunnen in de app aangeven voor welke buurtgenoten ze pakketten willen aannemen. Ook is het mogelijk te selecteren welke goederen je niet wilt aannemen, bijvoorbeeld geen etenswaren of geen grote pakketten.”

De app werkt op basis van geolocatie. Gebruikers hoeven dus niet in de app aan te geven of ze wel of niet thuis zijn. „Wel is het mogelijk om aan te geven dat je even geen pakketjes wilt ontvangen, bijvoorbeeld omdat je nachtdiensten draait en overdag slaapt.”

De bezorger heeft een eigen versie van de app en ziet als hij in de buurt is of de ontvanger wel of geen pakket kan ontvangen. Als hij dat niet kan, ziet de bezorger meteen welke andere buurtbewoner wel bereid is het pakketje te ontvangen. De ontvanger ziet vervolgens bij welke buur het pakket is afgegeven en kan in de app met hem of haar chatten over een geschikte ophaaltijd.

Op dit moment loopt er een test met de app in de Utrechtse wijk Wittevrouwen. Ook de gemeente Eindhoven gaat een test doen. „Gemeenten zoeken naar manieren om de CO2-reductie te verlagen en de verkeersdrukte in wijken te verminderen. Confy kan hierbij helpen.”

Willemse verwacht bovendien dat door Confy de bezorgkosten flink omlaaggaan. „Bezorgers staan immers niet meer voor een dichte deur en soms kunnen meerdere pakketten op één adres afgeleverd worden.”