Nieuws/Financieel
1336472667
Financieel

Corbion vaart wel bij coronacrisis

Speciaalchemiebedrijf Corbion heeft in het eerste kwartaal flink hogere resultaten in de boeken gezet. Het bedrijf, dat producten levert aan de voedingsindustrie, zag door de coronacrisis de verkopen flink stijgen.

AMSTERDAM (AFN)

Daarbij profiteerde de onderneming van het wegvallen van de horeca en de daardoor toegenomen consumptie van verwerkt voedsel. Bovendien kochten de klanten van Corbion voorraden in zodat ze konden blijven produceren.

De omzet van Corbion ging met 12 procent omhoog tot 256,3 miljoen euro. Op autonome basis bedroeg de groei al 9,6 procent, gunstige wisselkoerseffecten deden de rest. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) viel ruim een kwart hoger uit op 44,4 miljoen euro. De ebitda-winstmarge steeg naar 17,3 procent van 15,2 procent een jaar eerder.

Corbion denkt niet dat de groei de komende kwartalen doorzet nu er meer onzekerheid is over de duur van de coronacrisis en de economische gevolgen. De onderneming houdt vast aan zijn prognose van een autonome omzetgroei van tussen de 4 en 7 procent voor zijn kernactiviteiten en een aangepaste ebitda-winstmarge van rond de 15 procent, gelijk aan vorig jaar.