Nieuws/Financieel
1336475
Financieel

‘Vertrouwen particuliere belegger iets getemperd’

Hoewel de AEX de dip van eind maart vanwege het verminderde vertrouwen over het slagen van de plannen van de Amerikaanse president Donald Trump snel weer heeft goed gemaakt, zijn particuliere beleggers iets terughoudender geworden over het huidige beursklimaat,  zo komt naar voren uit een onderzoek van internetbroker Binck binnen deze doelgroep.

De Binck BeleggersBarometer daalde in apil van 5,2 naar een stand van 5,0, de eerste daling van het sentiment sinds het begin van het nieuwe beursjaar. Een niveau van 10 betekent dat beleggers veel vertrouwen hebben en bij een getal van -10 is er zeer weinig vertrouwen.

Deze maand gaat de voorkeur van particuliere beleggers het meest uit naar RD Shell dat recent al goede zaken deed vanwege de sterk oplopende olieprijs. Ook Ahold Delhaize en ING vallen aan het begin van het nieuwe kwartaal in de smaak.

Terwijl de overnamekoorts op het Damrak flink is opgelopen na de kortstondige interesse voor AEX-fonds Unilever en de jacht van het Amerikaanse PPG op doelwit AkzoNobel heeft een meerderheid van particuliere beleggers geen moeite met extra bescherming om een overname te bemoeilijken.

Een mogelijke heffing op beurstransacties roept weerstand op bij particuliere beleggers en een meerderheid geeft aan de portefeuille dan deels in het buitenland onder te willen brengen of veel minder te gaan handelen.