Nieuws/Financieel
1336478
Financieel

Smullen van ontbijtrel en kofferleed

Ouderen in een serviceflat die een boete boven het hoofd hangt vanwege het bestellen van eten bij een cateraar en de stijgende kosten van de bagageprijzen in vliegtuigen werden in afgelopen week het meest geconsumeerd door bezoekers van DFT.nl.

Vooral de ontbijtrel in Groningen waar sommige ouderen in de Vondelflat de voorkeur er aan geven om warme maaltijden te bestellen bij een cateraar en niet bij zorginstelling Zinn hield de gemoederen flink bezig. Bewoners riskeren dwangsommen van vijfhonderd euro per dag als er een rechtszaak komt over deze situatie.

Het duurder maken van de bagagetarieven bij veel luchtvaartmaatschappijen kon eveneens op grote lezersinteresse rekenen.  Deze zomer zal volgens onderzoek van vliegticketvergelijker TIX de consument meer moeten gaan neerleggen om de koffer aan boord mee te kunnen nemen,

De noodkreet van het UWV over de moeilijke situatie van langdurig werklozen werd ook goed gelezen.  Volgens UWV moet de overheid in actie komen met gesubsidieerde banen in onder meer het onderwijs en bij de gemeente waar werk blijft liggen.

Verder stond de oproep van het IMF om de hypotheekrenteaftrek in ons land sneller af te bouwen in de belangstelling. De internationale organisatie waarschuwt dat hoge hypotheekschulden consumenten kwetsbaar maakt bij economische tegenwind.