Nieuws/Financieel
1337135919
Financieel

Donald Trump hoeft niet meer op uitnodiging voor Davos te rekenen

Voormalig president van de Verenigde Staten Donald Trump hoeft er niet meer op te rekenen dat hij nog eens wordt uitgenodigd voor het Wereld Economisch Forum (WEF), dat bijna altijd in het Zwitserse Davos wordt georganiseerd. Dat heeft oprichter Klaus Schwab gezegd in een interview met de Zwitserse krant Neue Zürcher Zeitung.

"Ik zou daar even rustig over moeten nadenken", antwoordde Schwab op de vraag of hij nog eens een uitnodiging zou sturen naar Trump. "Maar het antwoord zou waarschijnlijk 'nee' zijn." Hij heeft er geen spijt dat hij de onlangs afgetreden wereldleider vorig jaar wel heeft uitgenodigd. "We vragen de Amerikaanse president te komen, want hij is zonder twijfel een van de belangrijkste personen in de wereld."

Het Wereld Economisch Forum had normaal gesproken komende week in het Zwitserse Davos moeten plaatsvinden. Vanwege de coronapandemie wordt deze dit jaar in mei gehouden in Singapore. Als alternatief vindt deze week een virtuele bijeenkomst plaats: de Davos Agenda.

Het is de bedoeling dat het WEF volgend jaar wel weer gewoon in Davos wordt gehouden, waar het evenement al sinds 1971 vrijwel jaarlijks plaatsvindt. Het Zwitserse skioord werd iedere winter een week overgenomen door de mondiale politieke en bedrijfselite. Alleen in 2002, in de nasleep van de terroristische aanslagen in New York, verhuisde het circus uit solidariteit voor een keer naar die Amerikaanse miljoenenstad.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop