Nieuws/Financieel
1338136980
Financieel

'Wall Street opent licht hoger'

New York - De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag naar verwachting iets hoger openen. Een dag eerder wisten de Dow-Jonesindex en de Nasdaq nog nieuwe records te bereiken. De aandacht van beleggers op Wall Street blijft uitgaan naar de ontwikkelingen aan het handelsfront, terwijl er ook wat bedrijfsnieuws wordt verwerkt.

Computer- en printerfabrikant HP Inc kan op belangstelling rekenen na berichten van The Wall Street Journal dat kopieermachine- en printerfabrikant Xerox een overnamebod wil doen op het bedrijf. Xerox zou 27 miljard dollar willen betalen voor HP, in aandelen en contanten. De koers van HP lijkt bij opening een flinke sprong te gaan maken, terwijl Xerox lager lijkt te gaan beginnen.

Qua kwartaalcijfers opende kantoorartikelenhandelaar Office Depot de boeken. De omzet viel in het afgelopen kwartaal lager uit, terwijl de nettowinst stabiel bleef. Office Depot gaf aan haar bedrijfsstructuur onder te loep te nemen en daarbij het opzetten van een houdstermaatschappij te overwegen. De verwachtingen voor het hele jaar werden gehandhaafd.

Mogelijk onder druk

Chipproducent Microchip Technology kwam met cijfers en vooruitzichten die zwakker uitvielen dan analisten hadden verwacht. Het aandeel lijkt flink lager te gaan openen. Mogelijk kunnen andere chipconcerns onder druk komen staan, waaronder Intel, Advanced Micro Devices (AMD) en Micron Technology.

Andere ondernemingen met resultaten waren onder meer zorgdienstverlener CVS Health, zorgverzekeraar Humana, cosmeticabedrijf Coty, fastfoodketen Wendy's, gouddelver Barrick Gold, pizzaketen Papa John's en Capri Holdings, het moederbedrijf van modemerken Michael Kors, Jimmy Choo en Versace.

Beperkte koersuitslagen

Op macro-economisch gebied werd voorbeurs gemeld dat de arbeidsproductiviteit in de Verenigde Staten in het derde kwartaal onverwacht is gedaald, na een stijging in het voorgaande kwartaal.

De markten in New York lieten dinsdag zeer beperkte koersuitslagen zien. De Dow eindigde 0,1 procent hoger op 27.492,63 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent op 3074,62 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging een fractie omhoog tot 8434,68 punten.