Nieuws/Financieel
1341441745
Financieel

Definitief: Van Dijkhuizen vertrekt bij ABN Amro

AMSTERDAM - Kees van Dijkhuizen houdt het bij één termijn als ceo van ABN Amro. Zoals De Telegraaf zaterdag al berichtte, gaat hij volgend jaar niet op voor een tweede termijn.

Dat maakte de bank zondagavond bekend in een persbericht. Van Dijkhuizen zegt volgend jaar in de lente ’met alle vertrouwen het stokje door te geven’ bij ABN Amro.

De onder zijn bewind aangescherpte strategie en doelstellingen worden volgens hem met 93% van de medewerkers breed gedragen binnen de bank: „Voor de komende tijd ben ik volledig gecommitteerd om de strategie en purpose van de bank samen met de medewerkers en klanten verder te versnellen om daarna met alle vertrouwen het stokje door te geven.”

Op Van Dijkhuizen na, worden de eerste termijnen van de dagelijkse directie van ABN Amro volgend jaar wel verlengd. Frans van der Horst (ceo retail bank) en Pieter van Mierlo (ceo private banking) blijven echter maar twee jaar langer aan. Daphne de Kluis (ceo mkb-bank) en Rutger van Nouhuijs (ceo zakenbank) blijven wel vier jaar extra op hun positie.

Door nu al het vertrek van Van Dijkhuizen stelt de raad van commissarissen van ABN Amro ’tijdig en in alle rust’ de zoektocht naar een opvolger te kunnen starten. In een persbericht wordt benaderd dat de nieuwe ceo zowel binnen als buiten de bank gevonden kan worden.

President-commissaris Tom de Swaan zegt trots te zijn op de resultaten die Van Dijkhuizen bereikte: „De bank staat er goed voor en is op koers om de financiële doelstellingen te halen. We kijken ernaar uit om de goede samenwerking voort te zetten en om de komende tijd verdere stappen te maken.”