Nieuws/Financieel
1344686157
Financieel

Euronext wint strijd om beurs in Milaan

Beursuitbater Euronext heeft aan het langste eind getrokken in de strijd om de Italiaanse beurs in handen te krijgen. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

De London Stock Exchange, het moederbedrijf van de beurs in Milaan, heeft het licht op groen gezet voor de verkoop aan het bedrijf achter onder meer de aandelenmarkten in Amsterdam en Parijs. Er werden achter de schermen al exclusieve onderhandelingen gevoerd.

Bij de voorgenomen inlijving van Borsa Italiana werkte Euronext samen met de Italiaanse staatsbank CDP en de bank Intesa Sanpola Het overnamebedrag bedraagt €4,2 miljard.

Naast Euronext waren er nog andere kapers op de kust voor de beurs in Milaan. Ook Deutsche Börse en de Zwisterse beurs SIX brachten een overnamebod uit.

Borsa Italiana was vorig jaar goed voor een omzet van 464 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 264 miljoen euro. De overname wordt bekostigd via bestaande beschikbare middelen, nieuwe schulden en via nieuw eigen vermogen door een onderhandse plaatsing van aandelen bij CDP en Intesa Sanpaolo.

Euronext verwacht dat de overname onmiddellijk zal bijdragen aan de resultaten. Het bedrijf verwacht ook dat de synergievoordelen in drie jaar tijd minstens 60 miljoen euro zal bedragen voor belastingen. Op 20 november hebben aandeelhouders van Euronext het laatste woord over de deal.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd