Nieuws/Financieel
1347093
Financieel

Kantorenpark Hoofddorp wordt woonwijk

HOOFDDORP (ANP) - Kantorenpark Beukenhorst-West in Hoofddorp krijgt een nieuwe bestemming. Ontwikkelaar Snippe Projecten en IC Netherlands gaan op de huidige plek van vijftien kantoorpanden een nieuwe woonwijk neerzetten. De nieuwe stadswijk zal 3000 tot 4000 woningen gaan tellen.

De aftrap voor het project volgt dinsdag op de vastgoedbeurs Provada. Volgens de ontwikkelaars gaat het om een van de grootste herontwikkelingen in de Randstad op particulier initiatief. Het project, Hyde Park genaamd, wordt een mix van koop- en huurwoningen.

De afgelopen periode werd 100.000 vierkante meter aan kantoorruimte aangeschaft. Volgens de ontwikkelaars gaat het in het wat ,,desolate" Beukenhorst-West veelal om verouderde en niet-duurzame kantoorpanden. Deze zullen worden gesloopt.

Snippe was eerder als ontwikkelaar al betrokken bij een soortgelijk project in Diemen. Nog dit jaar gaan de eerste kantoorpanden in Hoofddorp tegen de grond. Ook de verkoop zal nog dit jaar van start gaan. Hyde Park moet eind 2019 zijn eerste bewoners verwelkomen.