Nieuws/Financieel
1347285
Financieel

British Airways kampt nog met vertragingen

Luchthaven Heathrow verwacht zondag vertragingen en annuleringen van vluchten van British Airways.

De luchthaven roept reizigers op alleen te komen als men zeker weet dat de vlucht is omgeboekt.

British Airways heeft de vluchten vanaf Gatwick weer hervat na een computerstoring. Dat meldde de Britse luchtvaartmaatschappij zondagochtend. "We proberen onze IT-systemen zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen", aldus een woordvoerder.

Zaterdag moest de British Airways alle vluchten annuleren, in verband met een computerstoring die de hele dag duurde. Topman Alex Cruz bood gisteren zijn verontschuldigingen aan via een videoboodschap. Duizenden passagiers zijn gedupeerd. 

Miljoenenschade

De computerproblemen zorgen voor een miljoenenschade voor de Britse luchtvaartmaatschappij. British Airways zegt de schade aan de gedupeerde passagiers te vergoeden, hetgeen grofweg neer zal komen op een dagomzet.

Delta

Luchtvaartmaatschappij Delta kampte vorig jaar zomer met een computerproblemen, waardoor toen honderden vluchten niet door konden gaan of waren vertraagd. Deze was minder ingrijpend dan de storing bij British Airways. Ook Air France en Lufthansa hadden vorige maand te maken met een korte storing, waardoor passagiers tijdelijk niet konden boarden.