Nieuws/Financieel

VEB wil weer uitleg van Esperite

AMSTERDAM (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil dat Esperite uitlegt waarom aandeelhouders via de media hebben moeten vernemen dat dochteronderneming Genoma failliet is verklaard. De organisatie heeft het bestuur van het stamcelbedrijf een brief gestuurd.

Het is niet de eerste keer dat de VEB kritiek heeft op de wijze waarop Esperite de markt informeert. Er is al herhaaldelijk op verbetering aangedrongen, en Esperite zegde die verbetering ook toe.

Onlangs bleek echter dat onderdeel Genoma failliet is verklaard, in een conflict met branchegenoot Premaitha. ,,Nader onderzoek door de VEB leert dat Genoma al per 4 mei failliet is'', aldus de organisatie. Dat is opvallend niet gemeld door Esperite, terwijl de onderneming in een persbericht op 15 mei alleen een conflict met Premaitha naar buiten brengt. Het faillissement van Genoma komt niet ter sprake.

Een en ander roept volgens de VEB ,,tal'' van vragen op. ,,Het is niet duidelijk waarom Esperite het faillissement van Genoma niet uitdrukkelijk noemt'', aldus de belangenvereniging. Ook valt op dat het meer tien dagen duurt voordat het faillissement van Genoma bekend wordt. Verder vraagt de VEB zich af hoe Esperite verwacht haar activiteiten voort te kunnen zetten wanneer haar groeibriljant Genoma failliet is.