Nieuws/Financieel
1348844
Financieel

'Hogere winst voorzien bij ABN AMRO'

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft in het eerste kwartaal meer winst geboekt dan een jaar eerder. Dat is althans de gemiddelde verwachting van analisten die de bank zelf heeft geraadpleegd, vooruitlopend op de publicatie van de kwartaalresultaten volgende week woensdag.

De marktvorsers gaan gemiddeld genomen uit van een onderliggend nettoresultaat van 522 miljoen euro. Dat zou een plus van bijna 10 procent betekenen ten opzichte van de winst van 475 miljoen euro die ABN AMRO een jaar eerder in de boeken zette.

Het operationeel resultaat schatten de analisten in doorsnee op 794 miljoen euro. Dat zou ruim een vijfde meer zijn dan in het eerste kwartaal van 2016, dat overigens werd gekenmerkt door grote schommelingen op de financiële markten.

Bij de presentatie van de jaarcijfers in februari gaf ABN AMRO nog aan dat het rekent op een verdere groei van zijn kredietportefeuille. Die vertoonde in 2016 voor het eerst in jaren weer een stijgende lijn. Vooral de markt voor zakelijke kredieten zat lange tijd op slot.