Nieuws/Financieel

Opnieuw staking postmedewerkers in Arnhem

ANP

UTRECHT (AFN) - Zeker vijftig postbodes en -voorbereiders van PostNL in Arnhem gaan donderdagochtend staken. Dat heeft vakbond FNV aangekondigd. Door de actie wordt er in de regio Arnhem-Nijmegen mogelijk minder post bezorgd, zo voorziet de bond. PostNL verwacht zelf geen gevolgen voor de dienstverlening.

ANP

De postmedewerkers leggen het werk neer om PostNL te dwingen over de brug te komen met betere reisvergoedingen. Sinds er in augustus vorig jaar brand uitbrak op de locatie in Nijmegen werken de medewerkers noodgedwongen in Arnhem, maar ze krijgen hun extra reistijd en reiskosten niet langer vergoed.

Eind maart werd er om deze kwestie ook al gestaakt door PostNL-personeel in Arnhem. FNV-bestuurder Etienne Haneveld sluit vervolgacties ook niet uit: ,,We zijn op dit moment bezig met de voorbereiding van korte en langere estafetteacties.''

PostNL vindt het jammer dat FNV het tot een actie laat komen. Volgens het bedrijf was de extra reisvergoeding voor de medewerkers die na de brand naar de voorbereidingslocatie in Arnhem moesten, een tijdelijke maatregel. Inmiddels is duidelijk dat de verplaatsing van het werk naar Arnhem definitief is. Daarom is besloten de reisvergoedingen van de betreffende medewerkers gelijk te trekken met die van hun collega's die al langer in Arnhem werken.