Nieuws/Financieel
1349305
Financieel

'Duidelijke verbetering cijfers ArcelorMittal'

AMSTERDAM (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde staalconcern ArcelorMittal heeft in het eerste kwartaal waarschijnlijk beduidend betere resultaten behaald dan een jaar eerder, geholpen door de stijgende staalprijzen en een toenemende vraag. ArcelorMittal opent vrijdag voorbeurs de boeken.

Volgens een consensus van analistenschattingen opgesteld door Bloomberg is het bedrijfsresultaat (ebitda) in het eerste kwartaal gestegen naar ruim 1,8 miljard dollar, van 927 miljoen dollar in de eerste drie maanden van 2016. De omzet wordt in doorsnee geraamd op 16,5 miljard dollar, tegen 13,4 miljard dollar vorig jaar.

's Werelds grootste staalfabrikant zag in het vierde kwartaal de resultaten al sterk aantrekken door de verbeterde marktomstandigheden.

Voor 2017 rekent het in de AEX genoteerde bedrijf op een stijging van de wereldwijde staalvraag met 0,5 tot 1,5 procent, na een groei met 1 procent in 2016. De investeringen van het concern komen naar verwachting met 2,9 miljard dollar een half miljard hoger uit dan in 2016.