Nieuws/Financieel
1349308
Financieel

'Kans op verkoop supermarkten Sligro stijgt'

AMSTERDAM (AFN) - Door de deal die Sligro heeft gesloten met Heineken over de distributie van bier en cider, en de overname van de overige groothandelsactiviteiten van de bierbrouwer, wordt de rol van de supermarkttak van het bedrijf nog verder gemarginaliseerd. Daarmee stijgt de kans op een verkoop, schrijven analisten van KBC Securities dinsdag in een commentaar.

Sligro verwacht snel een overeenkomst te sluiten met Heineken. Daarmee wordt het bedrijf exclusief verantwoordelijk voor de distributie van bier en cider naar de Nederlandse horeca namens het bierconcern. Ook neemt het bedrijf de overige groothandelsactiviteiten van Heineken over, waaronder de verkoop van frisdrank, water, sterke drank, wijn, thee en koffie. Financiële details werden niet vermeld, wat het volgens KBC moeilijk maakt een oordeel te vellen.

De bank wijst wel op de noodzakelijke investeringen die de overname met zich meebrengt. Die maken het alleen maar waarschijnlijker dat Sligro zal besluiten de ondermaats presterende supermarktketen Emté van de hand te doen, wat de koers van het aandeel ten goede zou komen. KBC handhaaft zijn accumulate-advies en koersdoel van 36 euro, maar merkt daarbij op dat de koers bij een verkoop van Emté richting de 41 euro zou kunnen.

ING zei dat er in de deal een ,,goede strategische rationale'' zit. De marktvorsers hanteren een hold-advies op het aandeel. Het aandeel stond dinsdag omstreeks 10.55 uur 2,3 procent hoger op 38,16 euro. De MidKap stond op dat moment 0,6 procent in de plus.