Nieuws/Financieel
1349327
Financieel

Wall Street sluit nagenoeg onveranderd

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn maandag vrijwel vlak gesloten. Net als in Europa verwerkten beleggers op Wall Street de overwinning van Emmanuel Macron bij de Franse presidentsverkiezing, die overigens al was ingeprijsd in de markt. Daarnaast waren er bedrijfscijfers en wat overnamenieuws.

De Dow-Jonesindex eindigde een tikkie hoger op 21.012,08 punten. De breed samengestelde S&P 500 bleef stabiel op 2399,38 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging een fractie omhoog tot 6102,66 punten.

PPG Industries stond opnieuw in de belangstelling. De Amerikaanse verfproducent kreeg maandag ook bij de derde poging om zijn Nederlandse branchegenoot AkzoNobel in te lijven nul op het rekest. Kenners menen dat PPG zich nu beraadt op een vijandige overname. PPG verloor 1,9 procent.

Kate Spade

Televisiebedrijf Sinclair Broadcast Group neemt voor bijna 4 miljard dollar branchegenoot Tribune Media over. De overname hing al enige tijd in de lucht. Het aandeel Tribune klom 5,2 procent. Ook mediaconcern 21st Century Fox zou interesse hebben gehad in een overname van Tribune.

Luxemerk Kate Spade sprong ruim 8 procent omhoog. De tassenmaker wordt overgenomen door rivaal Coach (plus 4,8 procent) voor een bedrag van 2,4 miljard dollar.

Verizon

De aanbieder van draadloze netwerken Straight Path Communications won ruim 31 procent. Er is een biedingsstrijd gaande rond dat bedrijf tussen telecomconcern AT&T en een niet nader genoemde partij. Naar verluidt gaat het om Verizon dat nu een bod van ruim 3 miljard dollar op tafel zou hebben gelegd. Eerder bood AT&T 1,6 miljard dollar voor Straight Path.

Verder opende kabel- en telecombedrijf Liberty Global de boeken. Met name in het Verenigd Koninkrijk vielen de resultaten tegen en het aandeel zakte 7,7 procent. Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van de bekende belegger Warren Buffett, publiceerde vrijdag nabeurs cijfers die niet in de smaak vielen en leverde 0,9 procent in. Ook de cijfers van vleesverwerker Tyson Foods waren minder dan verwacht en Tyson zakte ruim 6 procent.

Olie

Daarnaast werd bekend dat Buffett zijn belang in Apple heeft verdubbeld. Apple won 2,7 procent en is nu meer dan 800 miljard dollar waard op de beurs.

Amerikaanse olie klom 0,5 procent tot 46,45 dollar per vat. De prijs van Brentolie steeg 0,6 procent tot 49,38 dollar per vat. De euro was 1,0929 dollar waard, tegen 1,0925 dollar bij het Europese slot.