Nieuws/Financieel
1350037
Financieel

'Te veel onduidelijkheid over Accell-bod Pon'

AMSTERDAM (AFN) - Het indicatieve bod op fietsenproducent Accell van handelshuis Pon was te onduidelijk. Dat zegt grootaandeelhouder Teslin, dat ook via Darlin een belang heeft in Accell woensdag. Volgens de investeerder waren aandeelhouders tijdens de afgelopen aandeelhoudersvergadering alleen op de hoogte van de prijs die Pon bereid was om te betalen.

,,Tegenover de onduidelijkheden rondom het bod staat dat we het bedrijf, waar we al jarenlang bij betrokken zijn, goed kennen", aldus Jan-Jaap Bongers van Teslin. ,,Op basis van wat wij over Accell weten, zien we in een scenario waarin het bedrijf zelfstandig blijft meer potentie voor waardecreatie op lange termijn dan wat het bod van Pon vertegenwoordigde.​"

Pon liet vorige maand weten Accell te willen kopen voor 32,72 euro per aandeel, ongeveer 846 miljoen euro. Dat indicatieve bod werd volgens Accell onlangs opgevoerd tot 33 euro per aandeel, exclusief het dividend over 2016. Accell liet dinsdag weten niet verder te willen praten over het overnamevoorstel.