Nieuws/Financieel
1350173
Financieel

Koers Akzo onder druk na bericht afwijzing bod

AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel staat volgens beleggerswebsite Streetinsider.com op het punt ook het jongste overnamebod van PPG Industries af te wijzen. Een woordvoerder liet evenwel weten dat het verf- en chemiebedrijf nog altijd bezig is het voorstel te bestuderen en overwegen.

Streetinsider.com zegt zich te baseren op een bron die bekend is met de situatie. Dinsdagmiddag maakte het aandeel AkzoNobel daarop een fikse duikeling op de beurs in Amsterdam. Het sloot uiteindelijk 1,3 procent in de min op 79,27 euro, na eerder op de dag ruim boven de 80 euro te hebben gestaan.

Sommige aandeelhouders van AkzoNobel willen dat het bedrijf op zijn minst praat met PPG. Daar voegde zich dinsdag Tweedy Browne bij. De investeerder liet aan persbureau Bloonberg weten ,,geen geldige redenen'' te zien voor de verfproducent om dat gesprek uit de weg te gaan. Daarna kan het management altijd nog besluiten niet op het voorstel in te gaan, mits het daar een transparante en gedetailleerde uitleg bij geeft, stelt Tweedy.