Nieuws/Financieel
1350265
Financieel

Lagere winst op hogere omzet voor Value8

Value8-topman Peter Paul de Vries

Value8-topman Peter Paul de Vries

AMSTERDAM (AFN) - Investeerder Value8 heeft 2016 afgesloten met een lagere winst op een hogere omzet. Volgens het bedrijf drukten vooral eenmalige kosten het resultaat van het bedrijf terwijl aan de andere kant 19,3 miljoen euro werd geïnvesteerd in acquisities en overnames. Dat meldde Value8 maandag.

Value8-topman Peter Paul de Vries

Value8-topman Peter Paul de Vries

Het resultaat voor amortisatie daalde van 6,2 miljoen naar 2,4 miljoen euro. Voor aandeelhouders bleef er 800.000 euro over. Volgens Value8 is het nettoresultaat ,, niet maatgevend" voor de operationele prestaties, juist doordat deze zowel positief als negatief werd beïnvloed door bijzondere posten. Het dividend blijft volgens de investeerder gehandhaafd op 0,15 euro per aandeel.

De omzet steeg met 37 procent naar 346 miljoen euro, geholpen door de overnames van BioBeheer en Corps Culinaire en de consolidatie van Amsterdam Gold en Source Group. Verder werd gemeld dat het eigen vermogen van Value8 steeg van 56,7 miljoen naar 60,5 miljoen euro.

De operationele winst van de ,,kernbedrijven" van Value8, dat is met uitzondering van Kersten, IEX en Ceradis, steeg van 6,2 miljoen euro naar 6,8 miljoen euro.

Value8 is voor 2017 naar eigen zeggen positief gestemd over de bedrijfsmatige ontwikkeling van de bedrijven die tot de groep behoren en over de ontwikkelingen bij de beursfondsen waarin Value8 aandeelhouder is. De investeerder liet zich niet uit over winstverwachtingen voor het hele jaar.