Nieuws/Financieel
1350281
Financieel

Ordina voelt tekort aan medewerkers

Ordina-topman Jo Maes

Ordina-topman Jo Maes

NIEUWEGEIN (AFN) - Automatiseerder Ordina heeft een matig eerste kwartaal achter de rug. Dat meldde de onderneming dinsdag in een tussentijds handelsbericht. Een tekort aan medewerkers in Nederland om aan een stijgende vraag te voldoen speelt het bedrijf naar eigen zeggen parten.

Ordina-topman Jo Maes

Ordina-topman Jo Maes

Ordina zag afgelopen kwartaal het bedrijfsresultaat (ebitda) dalen tot 4,3 miljoen euro. De marge kwam daarbij uit op 4,8 procent, van 5,1 procent een jaar eerder. De omzet van Ordina zakte met 1,8 procent tot 88,2 miljoen euro terwijl de winst nagenoeg gelijk bleef op 1,7 miljoen euro.

In Nederland was sprake van een omzetdaling van 5,1 procent tot 64,7 miljoen euro. In België en Luxemburg was wederom sprake van een omzetgroei, nu met 8,3 procent tot 23,5 miljoen euro.

Wervingscampagne

Topman Jo Maes noemde behoud en werving van personeel topprioriteiten voor 2017. Daarbij wordt ook een wervingscampagne voortgezet. Ordina denkt wel dat het nog enige tijd zal vergen om ,,in een concurrerende markt'' het aantal medewerkers weer op peil te brengen.

Het tekort aan medewerkers laat zich vooral voelen in de financiële dienstverlening, waar de omzet sterk teruggelopen is. De omzetstijging bij de overheid wordt gedreven door België en Luxemburg, terwijl de krimp bij de overheid in Nederland afvlakte.

De groei in industrie werd gedreven door bestaande klanten in de logistieke sector en de grote klanten in België en Luxemburg. De omzet in de zorgmarkt liet een lichte stijging zien, aldus Ordina.