Nieuws/Financieel
1352842
Financieel

Amsterdam scoort goed met infrastructuur

Londense banken piekeren niet over Amsterdam als vestigingsplaats, vanwege ons bonusplafond, maar verder zou het een ideaal ballingsoord zijn.

Dat blijkt uit de Dynamic Cities Index die de Britse vastgoedinvesteerder Savills Investment Management vandaag publiceert.

Amsterdam prijkt op de vierde plaats achter Londen, Parijs en Cambridge. De favoriete stad van Londense bankvluchtelingen, Frankfurt, staat niet eens in de top twintig.

Marcel Fleminks, directeur investeringen van Savills, prees bijvoorbeeld de infrastructuur van Amsterdam. „Amsterdammers denken: wat een puinhoop! Maar eigenlijk is het prima geregeld. Met de Noord-Zuidlijn heb je al helemaal een mooi netwerk.”

Savills, dat €17 miljard aan vastgoed onder beheer heeft, vergeleek 130 Europese steden op het gebied van onder meer infrastructuur, innovatie, cultuur en onderwijs. Ook voor ’inclusiviteit’, ofwel tolerantie en gelijke behandeling, konden punten gescoord worden.

De lijst is niet bedoeld om aan te geven waar vastgoedbeleggingen nu het lucratiefst zijn, benadrukt Fleminks. „Het gaat om welke steden geschikt zijn om op lange termijn duurzaam in te beleggen.”

Andere Nederlandse steden op de lijst zijn Utrecht (46), Eindhoven (48), Den Haag (50), Rotterdam (60) en Groningen (66).