Nieuws/Financieel
1354506
Financieel

Techfondsen weer in de min op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met verliezen gesloten. Net als vrijdag moesten vooral technologiebedrijven het ontgelden. Zo kregen techgigant Apple en softwaremaker Adobe nieuwe afwaarderingen van analisten voor hun kiezen.

De leidende Dow-Jonesindex sloot met een min van 0,2 procent op 21.235,67 punten. De brede S&P 500 ging 0,1 procent naar beneden tot 2429,39 punten. Voor technologiegraadmeter Nasdaq resteerde een verlies van 0,5 procent waarmee het de sessie eindigde op 6175,46 punten.

Volgens kenners zijn de waarderingen van veel van de technologiebedrijven te positief. Vrijdag zorgde een negatief rapport over de sector er al voor dat investeerders hun winsten namen. Het negatieve sentiment kreeg ook maandag de overhand.

Apple

Zwaargewicht Apple verloor 2,5 procent aan beurswaarde. Het was bij het techconcern al het tweede rapport in korte tijd waaruit bleek dat de rek er voor het aandeel voorlopig uit lijkt te zijn omdat de onthulling van een nieuwe iPhone al is ingeprijsd. Bij Adobe was sprake van een koersdaling van 0,6 procent.

Verder zakte Facebook 0,8 procent, Amazon ging 1,4 procent omlaag en Microsoft verloor 0,8 procent.

Verder viel de koerssprong van General Electric (GE) van bijna 4 procent op. John Flannery neemt per 1 augustus de dagelijkse leiding over het Amerikaanse industrieconcern over van Jeff Immelt, die met pensioen gaat. Ook kreeg GE groen licht voor het samenvoegen van zijn energiedivisie met oliedienstverlener Baker Hughes (plus 1,1 procent). Door de samenvoeging ontstaat een nieuw, beursgenoteerd bedrijf met een gecombineerde omzet van 32 miljard dollar.

US Steel

Staalconcern US Steel won 0,3 procent. President Donald Trump verwacht deze week al dateen rapport over de impact van het dumpen van staal op de Amerikaanse markt wordt gepresenteerd. Daarmee lijken ook maatregelen om dump te voorkomen spoedig aanstaande.

Coherus BioSciences verloor bijna een kwart aan beurswaarde. De farmaceut kreeg geen goedkeuring van toezichthouder FDA voor een middel tegen ontstekingen bij kankerpatiënten.

De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,9 procent tot 46,25 dollar. Voor een vat Brentolie moest 0,7 procent meer worden betaald op 48,48 dollar. De euro was bij de slotbel in New York 1,1203 dollar waard, vrijwel evenveel als bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.