Nieuws/Financieel
1354765
Financieel

Oprichter gaat Hypotheek Visie verkopen

Directeur Anton Vanden Bol van Hypotheek Visie.

Directeur Anton Vanden Bol van Hypotheek Visie.

Al 25 jaar staat Anton Vanden Bol aan het roer van Hypotheek Visie, waarvan hij oprichter en directeur is. De boks- en fitnessfanaat gaat zijn franchiseketen van vijftig hypotheekwinkels verkopen.

Directeur Anton Vanden Bol van Hypotheek Visie.

Directeur Anton Vanden Bol van Hypotheek Visie.

,,Ik ben 66 en mijn kinderen hebben geen interesse. En er zijn belangstellenden.'' Dat vertelt Vanden Bol in een interview aan De Telegraaf.

Hypotheek Visie is in Nederland de nummer drie na De Hypotheker en De Hypotheekshop.

Gevaarlijk

In het interview gaat Vanden Bol in op heikele kwesties in de hypotheekwereld. Zo vindt hij het feit dat steeds meer pensioenfondsen zich op de hypotheekmarkt storten "een gevaarlijke ontwikkeling". Hij ziet nadelen voor huizenkopers.

Vanden Bol: "Potentieel kan je aanspreekpunt wegvallen. Een pensioenfonds neemt de telefoon niet op als je vragen hebt over je hypotheek. Of ze geven niet meer geld bij; dan steken ze bijvoorbeeld maar een miljard in hypotheken. Wij zeggen tegen een klant: wij kunnen niet garanderen dat de geldverstrekker nog bestaat als je wilt oversluiten of gaat scheiden. ”

Onder water

Vanden Bol constateert verder dat mensen in problemen beginnen te komen doordat aflossingsvrije hypotheken aflopen: "„Dat gebeurt volop. Mensen betalen dan de rente voor zover ze dat kunnen. Als het huis flink onder water staat, is het voor de bank niet interessant om het te verkopen. Dan treffen ze een regeling.”

Over het schandaal met valse handtekeningen onder hyoptheekadviezen bij ABN Amro zegt hij:  „Ik ken de dossiers niet. Maar als het zo is dat die adviezen achteraf werden opgemaakt, dan is dat een schandalige zaak. Dan gaat het verder alleen een valse handtekening.”

Lees hier het hele interview  met Vanden Bol