Financieel/Ondernemen
1355182778
Ondernemen

Premium

Het beste van De Telegraaf

Aantal Nederlandse wijnboeren in vijf jaar verdubbeld

Peter Geeskink en Sigrid van Ede telen op de Utrechtse heuvelrug genoeg druiven om 2400 wijnflessen te kunnen vullen.

Peter Geeskink en Sigrid van Ede telen op de Utrechtse heuvelrug genoeg druiven om 2400 wijnflessen te kunnen vullen.

Zeist - Een Pinot Noir, Riesling of Brut, maar dan van Nederlandse bodem. Bij wijnspeciaalzaken, slijterijen en restaurants kunnen we steeds vaker kiezen voor Nederlandse wijn. In 2019 is hier 7841 hectoliter wijn geproduceerd, oftewel ruim 1 miljoen flessen.

Peter Geeskink en Sigrid van Ede telen op de Utrechtse heuvelrug genoeg druiven om 2400 wijnflessen te kunnen vullen.

Peter Geeskink en Sigrid van Ede telen op de Utrechtse heuvelrug genoeg druiven om 2400 wijnflessen te kunnen vullen.

HET BESTE VAN DE TELEGRAAF