Nieuws/Financieel

Goud glimt weer even voor beleggers

BLOOMBERG

Goud is in waarde naar een zes weeks hoogtepunt gestegen. Vooral de druk op de dollar, zorgen om Noord-Korea en de spanningen tussen Iran en Saudi-Arabië leiden tot kooplust naar goud.

BLOOMBERG

Redactie DFT

Maandag ging een troy ounce (0,33 gram) goud 0,9% omhoog naar $1306. In dit tempo gaat het goud naar de sterkste stijging sinds februari. Op maandbasis won goud 2,7%. Maandenlang werd goud gemeden omdat aandelen sterk in waarde stegen.

Volgens handelaren op Wall Street helpt evenmin dat de inflatie laag blijft, zoals bleek uit de laatste notulen van de Amerikaanse centrale bank, wat een reden voor de Federal Reserve kan zijn om de beleidsrente niet te verhogen. Goud is gevoelig voor een rentestijging die doorgaans de dollar versterkt en de yield van Amerikaanse staatsobligaties versterkt.

Belastingplan vertraagd

Momenteel wacht president Trump overleg met de Senaatsfractie van de Republikeinen over de belastingverlaging die hij bij zijn verkiezing in het vooruitzicht heeft gesteld maar geen meerderheid heeft gekregen. Dat voedt onzekerheid over een vervolg van de belastingmaatregel die gunstig moet uitpakken voor bedrijven.

Analisten van Mitsubishi stellen dat onzekerheid in de markt kruipt of de bestaande groei van de economie, met een reflectie op de beurs, wel door kan zetten. Doorgaans kiezen beleggers bij onzekerheid korte tijd voor goud.

Lees meer over